21. Yüzyıl Becerileri için Teknoloji

Endüstri 4.0 olarak da isimlendirilen dördüncü sanayi devriminin yaşandığı günümüzde toplumlarda hızlı bir dijital dönüşüm gerçekleşmektedir. Tarih boyunca, yaşanan her endüstri devrimi günlük hayatımızı, çalışmamızı ve birbirimizle etkileşim kurma biçimimizi değiştirmiştir. Bu değişimin eğitimi ve gelecekte sahip olacağımız mesleklerde bizden beklenen yetkinlikleri etkilemesi de kaçınılmazdır. 21. Yüzyıl Becerileri için Ortaklık (Partnership For 21stCentury Skills [P21]) oluşumu günümüzde en önemli görülen yetkinlikleri şu üç başlık altında sınıflandırmaktadır: 1) Öğrenme ve yenilik becerileri, 2) Bilgi, medya ve teknoloji becerileri, 3) Yaşam ve Kariyer becerileri. Bu beceriler Endüstri 4.0 nedeniyle gerçekleşecek dijital dönüşüm için gereken yeterliliklerde de karşımıza çıkmaktatır. Bu gereksinimler doğrultusunda 21. Yüzyıl Becerileri için Teknoloji dersi sizler için tasarlanmıştır. Bu dersi tamamladığınızda şu hedeflere ulaşmanız beklenmektedir:

• Yüzyıl becerilerini öğrenecek ve kendi yetkinliklerinizi değerlendireceksiniz,
  • Teknolojinin 21. yüzyıl becerileri destekleme amacıyla nasıl kullanılabileceğini ve bu amaca uygun araçları belirleyebileceksiniz,
  • Dijital teknolojilerin 21. Yüzyıl becerilerinizi geliştirmek amacıyla etkin kullanımını keşfedeceksiniz.

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

1. Dönem 3-6 Temmuz 2021
03/07/202114:00 – 16:00Zoom Online Çevrimiçi Sınıf21. Yüzyıl Becerileri için TeknolojiDr. Mutlu Şen Akbulut
04/07/202111:00 – 13:00Zoom Online Çevrimiçi Sınıf21. Yüzyıl Becerileri için TeknolojiDr. Mutlu Şen Akbulut