Bilişim Güvenliği ve Etik Hack

Hack de overheid

Altyapı sistemlerine yapılacak yetkisiz erişimlerin sonuçları geri alınmaz kayıplara ve sorunlara neden olabilmektedir. Kötü niyetli insanların geliştirdiği yazılımlar bireyler ve kurumlar için çok ciddi zararlara sebep olmaktadır. Günümüzde sıkça karşımıza çıkan bilgi sistemleri saldırıları nelerdir? Kullanıcılar bu saldırılardan korunmak için neler yapabilirler?  Beyaz şapka, siyah şapka ve riskli gri şapka grupları nasıl tanımlanır? Yasal bir grubun faaliyetleri hangi sınırlar içerisinde etik sayılabilir?  İnternet üzerinden yapılan erişimler gerçekten gizlenebilir mi? Kişisel verilerimizi nasıl koruyabiliriz? İnternet sayfaları ve uygulamalara ne kadar güvenebiliriz?

Dersimizde bu ve benzeri pek çok soruya yanıt arayacak, artık en önemli bilişim kavramı haline gelmiş olan bilgi güvenliği alanındaki kariyer fırsatlarını tartışacağız.

Süre: 6 saat (3 saat x 2 oturum )

30 Ocak - 1 Şubat 2023
30/01/202309:30 – 12:30ZoomBilişim Güvenliği ve Etik HackDr. Murat Özyurt