İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ve bilişim: Mega proje yönetimi

Skyscrapers Buildings Skyline  - aKasakow / Pixabay

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) 2030 Gündemi, Birleşmiş Milletler’in öncü kalkınma ajansı UNDP’nin gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla ortaya koyduğu 17 amacı içeren bir eylem planıdır. İnşaat sektörünün özellikle sürdürülebilir şehirler, iklim, su, enerji ve altyapı konularında bu küresel amaçlara katkı sunması beklenmektedir. Tüm dünyada büyük bütçeli altyapı yatırımlarının yüksek hızda arttığı gözlenmektedir. Büyüyen pazarlar ve değişen talepler kapsamında bu tür mega projelerin yönetimi önem kazanmaktadır. Endüstri 4.0 çağında yaşanan gelişmelere parallel olarak sektörün dijitalleşmesi, yenilikçi ve bütünleşik bir proje yönetimi yaklaşımı benimsemesi kaçınılmazdır. Bu ders kapsamında sürdürülebilirlik ve bilişim odaklı bir inşaat sektörünü tartışıyor olacağız. Ele alacağımız ana başlıklar:

• Küresel inşaat pazarı ve mega projeler
  • Proje yönetiminde güncel eğilimler (Endüstri 4.0, çeviklik, inovasyon, bilgi yönetimi)
  • Sürdürülebilir kalkınma, akıllı şehirler, dijital ikizler
  • Bütünleşik proje yönetimi ve Yapı Bilgi Modellemesi

3. Dönem 16-19 Ağustos 2021
16/08/202111:00 – 13:00Zoom Online Sınıfİnşaat Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Bilişim: Mega Proje YönetimiProf. Dr. Beliz Özorhon
17/08/202111:00 – 13:00Zoom Online Sınıfİnşaat Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Bilişim: Mega Proje YönetimiProf. Dr. Beliz Özorhon
19/08/202111:00 – 13:00Zoom Online Sınıfİnşaat Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Bilişim: Mega Proje YönetimiProf. Dr. Beliz Özorhon