Kimyada Temel Ayırma ve Saflaştırma Yöntemleri

Laboratory Analysis Chemistry  - jarmoluk / Pixabay

Çayda ne kadar kafein var? Kabak çekirdeğinde demir var mı? Bu derste kimyasal analiz için gereken yöntemler anlatılacaktır. Enstrümantal analiz yöntemlerine örnekler verilecek, çaydan kafein, vitamin kombinasyonundan demir elde edilecektir. Öğrenciler bu yöntemleri çevrimiçi dersler ve laboratuvarda çekilmiş videolarla detaylı olarak göreceklerdir.

Beyin transplantasyonu mümkün mü? Bir insan başka birinin beyniyle yaşayabilir mi?

Kişiliğimiz, duygularımız ve anılarımız beyinde nerede ve nasıl kodlanır?

Yeni bir şey öğrendiğimizde beynimizde nasıl değişiklikler meydana gelir?

Psikolojik/psikiyatrik ve nörolojik bozuklukları nasıl düzeltebiliriz?

Nörobilimin temel araştırma yöntemleri nelerdir?

Beyinde elektriksel ve kimyasal iletişim nasıl olur?

Nöronların diğer biyolojik hücrelerden farkları nelerdir?

1. Dönem 8-10 Temmuz 2021
08/07/202111:00 – 13:00Zoom Online SınıfKimyada Temel Ayırma ve Saflaştırma YöntemleriDr.  Özge Akdeniz – Dr. Ediz Taylan
09/07/202111:00 – 13:00Zoom Online SınıfKimyada Temel Ayırma ve Saflaştırma YöntemleriDr. Özge Akdeniz – Dr. Ediz Taylan
10/07/202111:00 – 13:00Zoom Online SınıfKimyada Temel Ayırma ve Saflaştırma YöntemleriDr. Özge Akdeniz – Dr.  Ediz Taylan