Mitolojik Masallarda, Fizikte ve Biyolojide Zaman

Evren nasıl başladı, nasıl sona erecek? Antik çağın tanrıları fizikten ne kadar haberdardı? Zaman nedir? Nasıl ölçeriz? Neden geriye akmaz? Zamanın yönü. Kozmoloji ve termodinamikte zaman. Entropi, düzen ve düzensizlik. Biyolojik saatler nasıl çalışır? Beyin zamanı nasıl algılar? Neden geleceği değil de geçmişi hatırlarız?

Süre: 6 saat (3 saat x 2 oturum )

15-18 Kasım 2021
30/01/202313:30 – 16:30ZoomMitolojik Masallarda, Fizikte, Biyolojide ZamanProf. Dr. Burçin Önal
01/02/202313:30 – 16:30ZoomMitolojik Masallarda, Fizikte, Biyolojide ZamanProf. Dr. Burçin Önal