İçinde yaşadığımız teknoloji odaklı dünya, vaatlerle dolu ama aynı zamanda zorluklarla dolu bir dünya. Kendi kendini süren arabalar, X-ışınlarını okuyan makineler ve müşteri hizmetleri sorgulamalarına yanıt veren algoritmaların tümü, güçlü yeni otomasyon ve dijital biçimleri ortaya koymaktadır. Değişimin hızı çok hzılı. Doğru insan yeteneğini işe almak için rekabet şiddetleniyor. Ve ‘yetenek’ artık on yıl öncekiyle aynı anlama gelmiyor; yarının rolleri, becerileri ve iş unvanların çoğu, bugün gençler ve aileleri tarafından tam bilinmiyor.

Gençler, pek azımızın tanımlayabileceği bu geleceğe nasıl hazırlanabilir? Yetenek ihtiyaçları nasıl değişecek? Şirketler ihtiyaçları olan insanları nasıl kendilerine çekecek, elinde tutacak ve motive edebilir? Arkamıza yaslanıp geleceği beklemenin zamanı değil. Geleceğe hazırlanmak için onu anlamalıyız.

Bu dersle, gelecek on yılda geleceğin nasıl şekillenebileceğine ayrıntılı olarak bakıyoruz. Bugün Liseyi bitirme aşamasında olan gençler 2026 yılında Üniversiteyi bitirme aşamasına gelirken, bugün liseye başlayanlar da 2030 da Üniversiteyi bitirip iş arayacaklardır. Ders kapsamında gençler için bu geleceğe hazırlanma sürecinde Dört Olası 2030 Dünyası öngörülmektedir. Tabii 2030’un İş Yeri, İş Rollerinde Megatrendler, Gelecek için en çok talep edilen beceriler ve 2030’daki Geleceğin En İyi İşleri gençlerle paylaşılacak ve onlarla yapılacak mini 2030 Kariyer Atelyeleri ile gelecek yol haritası hazırlanacaktır. Nerdeyse son iki seneyi pandemi nedeni ile evden öğrenimle geçiren gençlere ilham verip onları motive etmek, kariyerlerini yönetecek ip uçlarını belirlemek ve belki de Mars’a ilk insanın gidip geleceği 2030 yılına hazırlanmada Uzay ilintili kariyerlerin ipuçları be ders kapsamında gençlerle paylaşılacaktır.

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

3. Dönem 4 - 10 Ağustos 2022
04/08/202210:00 – 12:00Boğaziçi Üniversitesi Güney KampüsSon İki Senede Evden Öğrenen Gençleri 2026-2030’da Hangi İşler Bekliyor, Nasıl HazırlanmalıyızProf. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu
09/08/202210:00 – 12:00Boğaziçi Üniversitesi Güney KampüsSon İki Senede Evden Öğrenen Gençleri 2026-2030’da Hangi İşler Bekliyor, Nasıl HazırlanmalıyızProf. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu