Yeşil ve Dijital:Karbon Nötr 2050 Yolunda Malzeme Teknolojilerinin Dönüşümü

Avrupa Yeşil Mutabakat 2050 Çağrısı nedir? Enerji, geri dönüşüm ve dijital teknolojilerin başrolde olacağı önümüzdeki senelerde nano-malzemeler kullanılarak 3B yazıcılar ile yazdırılan binalarda yaşıyor olacağız. Avrupa Birliği’nin şimdiden 1 milyar Euro ayırdığı bu dönüşümün pek çok ayağı olacak, önümüzdeki senelerde dünyanın her yerinde binlerce girişimci, araştırmacı, uzmanlar bu hedefler doğrultusunda çalışıyor olacaklar. Bu ders kapsamında mega şehir İstanbul’dan başlayarak Yeşil Çağrı 2050 için dönüşümün adımlarını ağırlıklı olarak inşaat sektörü odağı ile takip ediyor olacağız.

• Avrupa Yeşil Mutabakat 2050 Hedefleri; Türkiye, Avrupa ve Dünya’da dönüşüm
  • Binalar ve enerji, geri dönüşüm, temiz ulaşım sistemleri
  • Yeşil çağrı hedefleri doğrultusunda inşaat sektörünün dönüşümü, yapı sektörünün dijitalleşmesi, inşaat sektöründe 3-B yazıcıların geldiği nokta
  • Çevreye duyarlı ve geri dönüşüm odaklı malzeme anlayışı