Lise Yaz Okulu 3. Dönem

Amaç

BOUN101 Lise Yaz Okulu, programlamadan veri bilimine, oyun teorisinden genler-genomlara, siber güvenlikten, girişimcilik ve sürdürülebilir kalkınma gibi alanlara uzanan bir yolculukta, öğrencileri akademik yaşamın temel taşlarıyla ve eleştirel düşünceyle tanıştırıyor, onların üniversite hayatına yönelik bilgi ve deneyim edinmelerini amaçlamaktadır. Program, lise öğrencilerini dünya çapında bilimsel araştırmalar yürüten bilim insanlarıyla bir araya getirerek onlara en güncel bilimsel projeleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

BOUN101 Online Lise Yaz Okulu haftada beş gün, günde üç blok ders içeren, iki haftalık bir programdan oluşmaktadır. Derslere ek olarak öğrenciler okulumuzda gerçekleştirilecek etkinliklere ve mezun buluşmasına programa dahil olarak katılabileceklerdir. Öğrencilerimiz Yaz Okulu Programında İzotomi® meslek envanteri ve online kariyer rehberliği görüşmesi paketini de programlarına ekleyebilirler.

Yaz Okulu’nda toplam 14 ders açılmaktadır. Aynı saatlerde verilen seçmeli derslerden yalnızca biri için seçim yapılabilmektedir. Son kayıt tarihi 15 Temmuz 2022’dir.

Yüz yüze sınıf içi olan 3. Dönem eğitim ücreti ve ders seçim sistemi,

Öğrenciler, birbirleriyle çakışmayacak şekilde seçtikleri 6 dersten oluşacak programlarını takip edeceklerdir. Öğrencilere programlarını oluşturabilmeleri için iki farklı seçenek sunulmuştur. Böylece öğrencilere daha esnek ve daha fazla ders seçeneğinin olduğu bir yaz okulu programı sunulması amaçlanmıştır. Bu seçenekler:

1-Öğrenciler programdan seçecekleri 6 dersi yüz yüze sınıf içi dönemden seçerek oluşturabilirler.

2- Öğrenciler programda 4 dersi yüz yüze sınıf içi dönemden seçip kalan 2 dersi online olarak gerçekleştirilecek iki dönemdeki derslerden   seçme hakkına sahiplerdir.

Eğitim Ücreti: Her iki seçenek için 6 Ders 7.500 TL (KDV dahil)

Eğitim ücretinin içine öğlen yemeği dahildir.

Tarihler

1 – 12 Ağustos 2022

Ece Karaul
tanitim@boun.edu.tr
ecekkarul@gmail.com

Zübeyde Karaman
buyem@boun.edu.tr

Yaz Okulu Burs Başvurusu Olacaktır. Gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.
  • Başarı belirten ve öğrenciden bahseden, öğretmenler tarafından yazılmış 2 referans mektubu,
  • Öğrencinin BOUN101 programına başvuru amacını belirten, öğrencinin kaleminden amaç mektubu,
  • Gelir belgesi (maaş bordrosu, özel durum belirten -varsa- belgeler…),
  • Akademik üstünlük belgeleri (Akademik üstün başarı belirten belgeler, not ortalaması