Prof. Dr. Nilüfer Özyurt Zihnioğlu

Hakkımda

Prof. Dr. Nilüfer Özyurt Zihnioğlu, lisans ve yüksek lisans derecelerini İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden aldı, İTÜ de başladığı doktora eğitimini Northwestern Üniversitesi, İleri Çimento Esaslı Araştırmalar Merkezi bünyesinde tamamlayarak, 2007 senesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Dr. Özyurt Zihnioğlu’nun araştırmaları 2050 Hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir çimento-esaslı malzemelerin geliştirilmesi, yapı sektöründe 3B yazıcıların adaptasyonu, nano-malzemelerin kullanımı ile yazdırılmaya hazır çimento-esaslı malzemelerin geliştirilmesi, sürdürülebilir bir çevre için deniz suyunun kullanımının arttırılması konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Dr. Özyurt Zihnioğlu 2013 senesinden beri İnşaat Mühendisliği Bölümü, Malzeme Laboratuvarı Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

My Education

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing edit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.